Trenger du hjelp?

Vanlige spørsmål og svar

Avbestillingsgaranti

Noen ganger skjer ting som du ikke hadde planlagt, og som gjør at du ikke kan, eller ønsker å gjennomføre en reise som du har bestilt. Med Avbestillingsgaranti kan du få pengene tilbake hvis noe forhindrer deg i å reise.

Når uforutsette hendelser oppstår
Noen ganger skjer det uforutsette hendelser. Kanskje blir du beordret på jobb, eller faktisk får drømmejobben som du lenge har ønsket deg. Kanskje blir sitter du værfast, eller får en ny kjæreste og ønsker å bli hjemme. Kanskje kolliderer reisen med et bryllup eller jubileum du gjerne skulle vært med på. Med Avbestillingsgaranti kan du avbestille reisen i slike situasjoner.

Avbestill inntil 3 timer før avreise
Med Avbestillingsgaranti kan du avbestille reisen helt frem til 3 timer før avreise. Avbestillingsgaranti tegnes ved bestilling av reisen, og betales samtidig som selve reisen. Ved avbestilling av reisen refunderes alt bortsett fra beløpet du betalte for garantien samt en egenandel tilsvarende garantien.

Ingen krav til legerklæring
Med en vanlig reiseforsikring må du legge frem en legeerklæring for å få pengene igjen for en reise du ikke ønsker eller kan gjennomføre. Med Avbestillingsgaranti trenger du ingen legeerklæring.

Slik får du Avbestillingsgaranti:

 • Du tegner Avbestillingsgaranti ved bestilling av reisen. Den kan ikke tegnes etter gjennomført betaling av reisen.
   
 • Garantien kan kjøpes på reiser med ubegrenset beløp, men garantien gjelder for maksimum kr 25.000,- per person.
   
 • Avbestillingsgaranti og referansenummer for reisen skal fremgå av samme kvittering som reisen forøvrig.

Vilkår for bruk av Avbestillingsgaranti

 • Avbestilling må skje senest 3 timer før utreisen starter. Garantien kan ikke benyttes ved "no-show" (når en passasjer ikke har møtt opp til den bestilte flyavgangen). 
 • Reisen må avbestilles i sin helhet. Deler av et produkt refunderes ikke (for eksempel ubenyttet retur).
 • Avbestilling må skje gjennom Airngo, eller direkte til flyselskap/arrangør dersom Airngo har stengt. 
 • Ved avbestilling av reisen refunderes alt bortsett fra beløpet du betalte for garantien samt en egenandel. Egenandel ved avbestilling er samme beløp som garantien. 
 • Eventuelle merkostnader for medreisende omfattes ikke av Avbestillingsgarantien og erstattes ikke. Dersom det for eksempel er bestilt et firesengsrom og en av de reisende avbestiller, øker kostnaden for de tre andre reisende ved endring til tresengsrom