AIRNGOS REISEVILKÅR

Les Airngos reisevilkår her »


GENERELLE SPØRSMÅL

Hva er reisegaranti og Pakkereiseloven?
Reisegarantiordningen er en økonomisk beskyttende garanti for reisende når reisen blir innstilt, avbrutt eller kanselleres som følge av konkurs. Ler mer om reisegaranti og Pakkereiseloven her ».

Hvor lenge i forveien og hvor tett opp til avreise kan jeg booke reiser?
Fly: Fly kan du normalt booke tidligst ca. 11 måneder innen avreise.

Hotell: Av praktiske årsaker er det ikke muligt å booke hotell med mindre enn 2 dager til avreise.

Leiebil: Av praktiske årsaker er det ikke muligt å booke leiebil med mindre enn 3 dager til avreise.


Hvor og når er bookingen bindende?
Bookingen er bindende når du har betalt din reise.

Hvor mange plasser kan jeg bestille?
På Airngo kan du booke reiser til maksimalt 8 personer i ett selskap.

Kan jeg kontakte Ticket med spørsmål om min Airngo-bestilling?
Nei, Airngo er en frittstående bookingsite som er separert fra Ticket.no. All kundeservice håndteres av Airngo.no.

 

 

Reiser for mindreårige

Tilbys det barnerabatter på flybilletter til barn eldre enn 11 år?
Nei, Airngo tilbyr ikke barnerabatter på flybilletter for barn eldre enn 11 år.  

Kan jeg bestille billett til barn/unge under 18 år som reiser alene?
Du kan desverre ikke bestille billetter på Airngo til barn/unge under 18 år som reiser alene. Kontakt istedet flyselskapet direkte.

Spørsmål om bagasje

Hvor mye bagasje kan jeg ta med på min reise?
Mange flyselskaper tar i dag ekstra betalt for bagasje på sine billigste flybilletter. Om du er usikker for hva som gjelder for din reise, ber vi deg lese gjennom bagasjereglene hos ditt flyselskap herHar du bestilt en innenriksbillett USA (uten tilknytning til en internasjonal flyvning) inngår ikke bagasje i prisen.

Hvor henvender jeg meg hvis min bagasje er forsinket eller går i stykker?
Du skal kontakte flyselskapet eller flyselskapets representant på flyplassen for mer informasjon.

Av- og ombooking

Kan jeg ombooke min reise?
Dette avhenger av hvilke type billett du har kjøpt og hvilke regler det enkelte flyselskapet har. Ta kontakt med oss slik at vi kan undersøke relgene på din reise. Hvis det er mulig å gjøre en ombooking på din reise vil det alltid tilkomme en ekstra avgift for deg som kunde. I våre reisevilkår kan du lese mer om ombooking. Hvis du ønsker å undersøke/ombooke din reise må du ha kjøpt vår Servicepakke. Du kan lese mer om Servicepakken her.

Hva skjer hvis flyselskapet går konkurs?
Du mottar ingen erstatning fra Airngo.no ved flyselskapskonkurser. Undersøk relger for din forsikringer hos ditt forsikringsselskap.

Kan jeg avbestille reisen min?
Rimelige flybilletter kan normalt sett ikke refunderes etter at du har betalt hele eller deler av billetten. Du kan forsikre deg mot uforutsette hendelser ved å kjøpe Avbestillingsgaranti samtidig som du kjøper flybilletten. Med Avbestillingsgaranti kan du avbestille (uten legeerklæring) opp til 3 timer før avreise. Les mer om Avbestillingsgaranti her

Betaling av din reise

Hva skjer hvis jeg ikke betaler innen oppsatt frist?
Er ikke reisen betalt innen oppsatt frist vil den automatisk annulleres.  

Kan jeg betale med kreditkort hos
Airngo?
Hos Airngo.no kan du betale med MASTERCARD og VISA mot et kredittkortgebyr.


Kan jeg betale med bankbetaling?

Hos Airngo.no kan du betale med BankAxess. For å benytte BankAxess må man ha BankAxess-avtale med BankID-banken sin. Man må selv aktivere BankAxess i nettbanken sin.

Hvorfor får jeg et feilsvar når jeg forsøker å betale med kort?
Vi aksepterer VISA og Mastercard. Du kan ikke betale din reise med Maestro og VISA Electron på Airngo.no. Anvender du Visakort skal ditt kort være tilsluttet til Verified by Visa. Anvender du Mastercard skal kortet ditt være tilsluttet Mastercard Secure. Er ditt kort ikke tilsluttet disse, eller hvis du tross dette ikke kan betale, ber vi deg vennligst om å kontakte banken din, da vi ikke kan se hvorfor din bank ikke gjennomfører transaksjonen.  

Spørsmål om din flyreise

Hva skjer om flyselskapet kommer med en tidendringer ?
Samtlige tider angis alltid i lokale tider i hvert land. Flyselskapene endrer ofte avgangstider med kort varsel. I de tilfeller du kommer ut for en endring av avgangstider informeres du normalt kun via en ny avgangstid, som sendes til den e-postadressen som du oppgav i forbindelse med bookingen. Som reisende bør du derfor kontinuerlig kontrollere om du har mottatt e-post fra oss. Flydetaljer for din reise kan du kontrollere gjennom å logge inn med bookingnummer og etternavn på
www.checkmytrip.comAirngo er ikke ansvarlig for flyselskapenes endringer i avgangstider eller avlyste fly. Hvis den reisende rammes av slike endringer, skal krav rettes direkte mot flyselskapet. Den reisende er alltid forpliktett til å kontrollere fly- og avgangstider hos flyselskapet.

Hvorfor skal jeg angi en tittel når jeg booker en reise?
Tittel er en international regel blant flyselskapene og anvendes av de for vekt- og balanseberegning innen flyvninger. En tittelfunksjon er å informere flyselskapet om kjønnet på passasjeren og har ikke noe å gjøre med om en er gift eller ugift. På Airngo.no anvendes Mr. (Hr.) for mann og Ms. (Frøken) for kvinner.

Hvordan bekrefter man hjemreisen?

Enkelte flyselskap krever at man bekrefter sin hjemreise. Oftest gjelder dette når man reiser lengre bort eller hvis man er borte i lengre tid. Hjemreisen bekrefter du ved å kontakte flyselskapet på destinationen ca. 3 dager innen hjemreise. Telefonnummer og adresser finner du på flyselskapenes hjemmesider.

På alle reiser kan det oppstå tidendringer. Tenk på at du alltid skal kontrollere din reise innen avreise ved å angi bookingnummer og etternavn på
www.checkmytrip.com samt sjekke med ditt flyselskap.

Skal jeg reise i den rekkefølge som reisestrekningerne står på min billett?

Ja, en utskrevet flybillet skal anvendes i den rekkefølge som er angitt på billetten, da flyselskapet kan avbooke hele billetten, hvis den reisende ikke har benyttet f.eks. den første strekning.


Hvor og når kan jeg sjekke inn?

Vi anbefaler at du er på flyplassen 2 timer før avgang når du flyr innenfor Europa, og 3 timer innen avgang når du flyr utenfor Europa. Det er viktig at du er på flyplassen i god tid før avgang. Køene ved innsjekk og sikkerhetskontrollen kan være lange og en bør også tenke på at det kan skje noe på vei til flyplassen.


Kan jeg sjekke inn online?

Mange av flyselskapene tilbyr passasjerene å sjekke inn online. Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor lang tid innen avgang online-innsjekk er tilgjengelig. Airngo har samlet en liste med opplysninger om flyselskapenes online innsjekk og link til deres websider.


Sjekk inn online her »

Spørsmål om reisedokumenter

Hvordan/når og hvor får jeg mine billetter?
• Fly samt fly med hotel og/eller leiebil: Billett og voucher sendes til deg pr. e-post når din reise er bekreftet og ferdig administret. På hverdager skjer dette innen 24 timer, i helger og hellig dager førskommende virkedag.

Det er unntakelser, hvor voucher kan forlenge tiden.

• Elektroniske billetter: Ta med bookningsnummer med som grunnlag for E-ticket. Det anvender du ved innsjekking.

Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha mottatt korrekte reisedokumenter før avreise.

Jeg har ikke fått en bekreftelse på min reise, er noe galt?
Airngo.no sender dine reisedokumenter til deg innenfor 24 timer eller den førstkommende hverdag. Av og til havner e-post i fanen Promotions/Reklame eller i søppelmailboksen selv om innholdet er viktig. Vennligst sjekk samtlige faner og mapper i mailen din. For at få hjelp med dette kan du kontakte din e-mailleverandør.

Print ut dine flybilletter

Flybilletten kommer  via e-mail fra Airngo.no. Klikk på ”klikk her for flybillett” for at kommet til din billett. Hvis du av en eller annen grunn har mistet din flybillett, kan du logge inn på checkmytrip.com og skrive ut dine billetter igjen.

Det kan oppstå tidsendringer på alle reiser. Tenk alltid på å kontrollere din reise innen avreise. Det gør du også på
checkmytrip.com »

Skriv din flybillet ut på checkmytrip.com »
Logg inn med bokningsreferanse og etternavn. Skriv etternavn presis som i bookingen.

Checkmytrip finnes også for smartphones.

Hent til
Iphone her »
Hent til
Android her »

Visum, pass og vaksiner

Skal jeg ha pass og visum?
Gyldig pass er eneste legitimasjon som gjelder for nordmenn i alle land. Sørg derfor for å ha gyldig pass med deg på reisen. Passet må minst være gyldig 6 måneder etter hjemreise. Visse land i verden krever også visum for å kunne reise inn i landet, og det må ofte søkes om visum i god tid i forveien. Vennligst sjekk med gjeldende lands ambassade eller konsulat om du trenger visum for din reise. Vær obs på at visse land krever transitt-visum for mellomlanding/flybytte ved en flyplass i et land. For ikke-norske statsborgere gjelder andre regler, så vennligst undersøk med ambassaden. Visse områder i verden krever spesielle vaksinasjoner i forkant og det er alltid fornuftig å kontakte lege/Folkehelseinstituttet eller vaksinasjonskontor i god tid før du reiser. Visse vaksiner må tas i omganger med flere måneders mellomrom. For helseråd forholder Airngo seg til informasjon fra Folkehelseinstituttet og den reisende kan holde seg oppdatert om helseforhold på www.fhi.no.

For reiser til/via Nord-Amerika kreves maskinlesbart pass. NB! Kravet gjelder også ved flybytte. For mer informasjon om reiser til USA, se "Viktig om reiser til/via USA". For å akseptere innreise til landet krever de fleste visumfrie land at man har tur/returreise, gyldig reiseforsikring og penger nok til å forsørge seg under oppholdet.

Viktig om reiser til /via USA
I god tid (senest 72 timer) innen innreise skal du søk om tillatelse for innreise i USA via hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov/

Ytterligere informasjon finner du på Amerikas Forente Staters Ambassade, telefon 22 44 85 50 eller deres hjemmesider www.usa.no. Møt opp i god tid, innsjekkingsskranker stenger opptil 2 timer før flyavgang, for at sikkerhetssjekk kan gjennomføres.

Når noe har gått galt på reisen

Eventuelle reklamasjoner
Hvis noe uforutsett inntreffer på reisen eller du føler du har noe å utsette på en tjeneste du har bestilt gjennom Airngo.no, er det viktig å prøve å få hjelp på stedet. Blir leverandøren (flyselskap/hotell e.l.) konfrontert med eventuelle mangler, har de mulighet å rette opp mangelen. Dersom du ikke påklager mens du er på reise, blir det vanskelig å søke erstatning når du kommer hjem. Dersom problemet ikke har blitt løst på stedet sender du en skriftlig reklamasjon via dette skjemaet og legger ved nødvendig dokumentasjon. Vi gjør oppmerksom på at klager vedrørende tapt/forsinket bagasje, kansellerte og forsinkede fly eller andre hendelser som oppstår under selve reisen, skal reklameres direkte til flyselskapet. Mange flyselskap krever at du registrerer reklamasjonen direkte på flyselskapets hjemmeside via Customer Relations.


Problemer med hotellet
Hvis du opplever problemer på hotellet henviser vi til hotellets resepsjon for å forsøke å løse problemet. Du kan også ringe til nummeret som står oppført på den hotelvoucher, som du har fått tilsendt via mail fra Airngo.

Øvrige spørsmål

Hva betyr reise med to enkeltbilletter?

Reise med to enkeltbilletter betyr at en reise er sammensatt av to enkeltbilletter, som regel med to forskjellige flyselskaper, f.eks Norwegian på utreisen og SAS på hjemreisen.  
I de tilfeller du har kjøpt separate flybilletter og mister forbindelse på grunn av forsinkelser og/eller kanselleringer eller tidtabellsendringer fra flyselskapene, er ikke Airngo eller de respektive flyselskapene ansvarlig. Kunden er selv ansvarlig, og må selv stå for eventuell merkostnad dette medfører.

Det er viktig å være oppmerksom på hvor man flyr fra og hvor man lander, da dette kan være forskelligt fra de to enkeltbilletter. F.eks. hvis en reise til London med Norwegian på utreisen og SAS på hjemrejsen, lander man i London Gatwick og reiser hjem fra London Heathrow.


Hva er SMS-service?

På Airngo kan du kjøpe en SMS-service som et tillegg til din flybooking. Med denne servicen får du en SMS med informasjon om din flyreise i din mobil 24 timer innen du skal reise. SMS'en inneholder:

 • Flybookingnummer
 • Flynummer
 • Avgangs- og ankomsttidspunkt samt om flyet flyr til tiden
 • Flyplass og terminal for avgang og ankomst
 • Info om vær og valuta

Visse flyselskaper tilbyr mobil sjekk-inn. Hvis din reise flys med ett av disse flyselskapene, vil din SMS inneholde en link, som går til check inn. På denne måten kan du sjekke inn når og hvor du vil.

Check inn informasjonen i SMS-servicen fungerer i dag for følgende flyselskaper:

 • Air France
 • British Airways
 • KLM
 • Lufthansa
 • SAS
 • Swiss
 • Thai Airways

Informasjonen som gis SMS'en fratar ikke den reisende ansvar om å møte opp i tide på flyplasse i henhold til de regler flyselskapet stiller.

Kan jeg bestille transfer hos Airngo?

Ja, transfer tilbys på en rekke av våres reiser. Hvis transfer tilbys vil dette bli vist som tilleggsprodukt på din bestilling.
Les mer om transfer her.

Hva skjer ved en dobbeltbooking?

Hvis bestilleren, eller annen person foretar flere bestillinger på samme flight, med samme navn og samme e-postadresse kan flyselskapet kansellere samtlige bestillinger. Aringo står ikke ansvarlig for disse kanselleringer uansett om bestillingen er foretatt på annen webside enn airngo.no eller via et annet reiseselskap. I de tilfeller flyselskapet tillater full eller delvis tilbakebetaling av billetten gjelder Airngos avbestillingskostander.

Hvor gammel skal jeg være for at leie bil i USA?
Minimumsalderen for å bestille en leiebil i USA er 21 år (visse biltyper har en høyere aldersgrense). Hvis sjåføren er mellom 21 og 25 år skal du betale en ekstraforsikring fremme på destinasjonen hvor du henter bilen.


Hvordan ved jeg hvilke flyselskap, som har driftsforbud i EU?

På Airngo selger vi ingen flybilletter fra flyselskaper som har forbud mot å fly innenfor EU. Hvis du ønsker å se hvilke flyselskaper som er forbudte i EU, finner du listen her:
Flyselskaper med driftsforbud i EU »